Coupez! FOTO Alexandra Pătrașcu

„Coupez!”: O comedie greu de văzut

Am vizionat filmul Coupez! (sau Final Cut) în avanpremieră, cu sprijinul Independența Film, în sala de cinema Elvire Popesco a Institutului Francez.


 

A fost un loc plăcut, liniștit și la final m-am împrietenit cu o pufoșenie neagră, pisicuța de la cinema. Chiar ne-am jucat puțin înainte să pornesc spre casă.

 

Pisica de la cinema. FOTO Alexandra Pătrașcu

Nu poate fi mai rău de atât

Începutul filmului Coupez! a reușit să mă surprindă în cel mai rău mod posibil. Am știut că voi viziona o comedie cu zombi. Chiar dacă nu am avut mari așteptări,  prima parte (aproximativ o jumătate de oră) m-a scârbit total.

M-am străduit să rezist cât mai mult pe scaun. Cred că am fost puțin mai puternică decât persoanele care au plecat după primele zece minute. La final ,am fost mândră de mine că am reușit.

În spatele scenelor destul de ciudat create, cu materiale de proastă calitate și actori care improvizau prea mult, se află o întreagă poveste, care merită descoperită.

 

Explicația scenelor de la început

Spoiler Alert!

După toate scenele care te pot face să pleci din sală, ne întoarcem cu o lună în urmă și aflăm povestea din spatele lor. Nu a existat niciun blestem și oamenii nu au înviat la întâmplare. De fapt, prima parte a filmului este ea însăși un film, regizat de Rémi, personajul pe care îl urmărim pe parcursul acțiunii.

 

Coupez!  în cinema.  FOTO Alexandra Pătrașcu

 

Acesta era un regizor francez care se ocupa de scurtmetraje sau filme cu un buget redus. După ce i s-a oferit oportunitatea de a lucra cu Madame Matsuda, a trecut prin mai multe perioade grele. Printre acestea se numără și conflicte cu actorii implicați până în ziua evenimentului.

Cererile japonezilor au fost destul de solicitante pentru un film ce trebuia filmat dintr-o singură bucată. De aceea, Rémi a fost nevoit să apeleze la toate mijloacele posibile. La acestea se adaugă și faptul că în ziua filmării totul părea să meargă prost.

 

Poster Coupez! FOTO Independența Film

 

Astfel, doi actori nu au mai reușit să ajungă la evenimentul principal. Cererile unui actor cu probleme digestive nu au fost respectate. Soția regizorului, care a avut incidente violente în trecut cu actoria, a fost implicată. În plus, un fost alcoolic a furat o sticlă de sake, pe care a terminat-o imediat. Din păcate, acestea nu sunt toate întâmplările neplăcute ce s-au petrecut la filmări.

Din toate erorile prezentate, a apărut eșecul din primele 30 de minute, altfel spus, un film în care improvizația a jucat cel mai mare rol. Toate scenele inițiale au fost modificate, iar emoțiile și trăsăturile caracteristice fiecărui actor în parte au ieșit la iveală.

Vizionarea întregului film

Din punctul meu de vedere, Coupez! este un film destul de greu de urmărit din cauza primei părți, ce imită perfect o parodie a unui film horror. Chiar dacă povestea pe care o urmărește are potențial, acest început putea să fie cu ușurință eliminat sau adăugat la final pentru eventualii curioși.

Într-o situație obișnuită, nu aș fi urmărit mai mult de câteva minute din acest film sau aș fi sărit peste multe părți din el. Dacă în loc de vizionarea la cinema pe bază de invitație aș fi stat acasă și aș fi vrut să vizionez un film într-o seară, cu siguranță acesta nu ar fi fost pe lista mea.

 

Cinema Elvire Popesco. FOTO Alexandra Pătrașcu

Informații generale

Gen: Comedie

Regizor: Michel Hazanavicius

Distribuitor: Pan-Européenne

Premiera în România: 21 octombrie 2022

Durată: 110 minute

Prezența la avanpremieră a fost asigurată de Independența Film


Un material scris de Alexandra Pătrașcu (departament #cinematics)

Editare: Georgiana Cilian

Layout: Alexandra Pătrașcu

1
Alexandra Pătrașcu
Mi-am găsit pasiunea pentru citit aproximativ în clasa a treia cu ajutorul volumelor din seria „Cronicile din Narnia” și de atunci și până în prezent tot cărțile de ficțiune au rămas preferate mele, în special cele din subgenul High Fantasy.