Afiș al competiției Jazz in the Park.
FOTO Jazz in the Park

Înscrierea pentru Jazz in the Park Competition a luat sfârșit

În această vară urmează a noua ediție Jazz in the Park Competitioniar toate așteptările au fost depășite.


Un număr record de artiști s-au înscris la noua ediție Jazz in the Park Competition, care va avea loc în 5-7 iulie 2024, în Cluj-Napoca. 246 de formații din 39 de țări au candidat în prima etapă a concursului. Pe lângă cei din România, vorbim de artiști din țări precum: UK, Germania, Olanda, Belgia, Italia, Ucraina, Ungaria și, chiar Coreea de Sud, Africa de Sud sau Argentina!

Juriul va alege 12 finaliști care vor cânta pe scena evenimentului, în iulie. Numele lor va fi anunțate pe 18 aprilie.

 

Imagine noctură cu o mulțime de oameni la festivalul Jazz in the Park Competition.
FOTO Jazz in the Park

Juriul competiției

Horea Marc este stage manager Jazz in the Park încă de la începuturile festivalului. Experiența sa în organizarea de evenimente și muzică a contribuit la modelarea festivalului. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, specializându-se în percuție. Împreună cu echipa Jazz in the Park, a organizat peste 400 de concerte și a avut ocazia să vadă spectacole susținute de unii dintre cei mai importanți artiști de jazz, din culisele scenelor.

Laura Orian și-a început cariera muzicală alături de formația SENSOR din Cluj, care a adus la acea vreme o abordare foarte fresh pe piață. Au concertat pe scene importante, atât la nivel național, cât și internațional. Acum, Laura își dedică timpul lucrului cu tinerii muzicieni și este foarte bine conectată cu scena internațională de jazz.

 

Dénes Pécsi-Szabó. FOTO Jazz in the Park

 

Dénes Pécsi-Szabó este fondatorul Up Music Budapest, co-fondator al Budapest Showcase Hub și membru al Consiliului Internațional al Managerilor de Muzică (IMMF) din Ungaria. Misiunea sa este de a conecta muzica de calitate cu publicul potrivit. El reprezintă cinci formații cu sediul în Budapesta ca manager și le-a trimis în turnee internaționale în trei continente în ultimii zece ani.

Teodor Pop este liderul și pianistul formației JazzyBIT din Timișoara. S-a îndrăgostit de pian la patru ani și a studiat muzica clasică până la 14, când s-a alăturat cursurilor de jazz de la Școala Populară de Artă „Francisc Hubic” din Oradea. A continuat să cânte jazz, rock și blues în mai multe proiecte, după ce s-a mutat la Timișoara pentru studii universitare. În 2011, a înființat formația JazzyBIT împreună cu Mihai Moldoveanu și Szabo Csongor Zsolt.

 

Intrare gratuită

Iubitorii de jazz vor putea să le descopere muzica în Parcul Central din Cluj-Napoca. Ca de obicei, intrarea la Jazz in the Park Competition este gratuită.

 

Sunteți așteptați la jazz!


Comunicat adaptat de Alexandra Șteți

Corectură de Iulia Dromereschi

1
Alexandra Șteți
Doctorandă în Filosofie, cu un interes sporit pentru jocuri video, cărți de toate felurile și arte plastice. Ador să învăț lucruri noi, să experimentez atât fizic, cât și virtual, și sper să pot scrie despre multe lucruri și să ajut mulți oameni.