Imagine realizată de Andrei Șteopan

CINEMATICS: „Încă două lozuri”. Încercați-vă norocul în domeniul cripto

Adesea, când auzim despre un film că este românesc, opinia generală cu privire la calitatea filmului este sceptică. Dinainte de a urmări proiecția, lumea tinde să discrediteze producțiile românești. Însă în ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe filme care ne depășesc așteptările.


Cui nu îi place să râdă sau nu are dorința de a petrece puțin timp în care să uite de viața cotidiană? Cine nu vrea să se afunde în viața și aventurile altora? Cu o astfel de dorință am mers să vizionez filmul Încă două lozuri, realizat de regizorul Paul Negoescu, avându-i ca actori principali pe Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.

 

Imagine din sala de cinema cu posterul filmului „Încă 2.0 lozuri”.
FOTO Andrei Șteopan (voluntar AIVImedia.hub)

 

Câteva informații despre film

Trebuie să luăm în considerare că acest film este independent, iar bugetul pentru producție a fost scăzut. În total, după spusele actorilor, filmările au durat 19 zile. Acestea s-au desfășurat în toamna anului 2022, respectiv luna aprilie a anului 2023. S-au mai filmat și mici secvențe de completare în afara acestor zile.

 


Curios de mai multe cronici? Poți să ne susții foarte ușor! 

Filmul are culori calde, frumoase, și o atmosferă deschisă și plăcută. Am aflat că acest lucru se datorează în special faptului că mare parte din filmări au fost făcute în luna octombrie. După spusele regizorului, în această lună este cea mai potrivită lumină pentru filmare sau fotografiere.

 

Cum este filmul

Avem trei prieteni. Unul dintre ei este proaspăt ieșit din închisoare și trăiește într-o localitate mică și aparent săracă. Dorința lor este să se îmbogățească pentru a duce o viață mai bună. Metoda este însă una inovatoare: minare de criptomonede. Pentru asta au nevoie doar de multe calculatoare, de un om priceput care să le instaleze și de multă răbdare.

 

Imagine cu biletele pentru filmul „Inca 2.0 lozuri”, așezate pe masă între două pahare de vin spumant.
FOTO Andrei Șteopan (voluntar AIVImedia.hub)

 

Fiecare își oferă ajutorul în această aventură. Sile vine cu ideea de a mina criptomonede. Pompiliu găsește calculatoarele necesare, abandonate după ce au fost cumpărate pentru un proiect local care nu a fost dus până la capăt. Dinel a pus la bătaie stickul pe care vor fi puse criptomonedele. Ca ajutor în domeniul IT îl cooptează pe Ionuț și astfel își încep aventura. Aventură pentru că, deși părea simplu, minatul este o treabă foarte complicată.

 


Citește și MAIDAN | Constelații: „Tu știi de ce e imposibil să-ți lingi vârful coatelor?”


Discuții cu actorii

La finalul producției am avut ocazia să cunoaștem doi dintre actorii care au putut fi prezenți și să le punem întrebări. Personal, am fost curioasă care a fost scena lor preferată. Actorul Alexandru Papadopol a mărturisit că scena lui preferată este cea în care se stinge lumina peste tot. Actorul Dorian Boguță preferă scena cu groapa de gunoi.

Veți înțelege mai bine atunci când veți vedea filmul. Dar ca o completare, actorii ne-au spus că acea scenă a fost filmată într-adevăr la groapa de gunoi, iar la început doar gândul că vor filma acolo o zi întreagă părea oripilant. Pe parcursul zilei însă, au început să se obișnuiască, iar actorul Dorian Boguță a spus că așa a observat că omul se poate obișnui cu orice.

 

Imagine cu posterul filmului „Încă 2.0 lozuri” la avanpremiera acestuia.
FOTO Andrei Șteopan (voluntar AIVImedia.hub)

 

O scenă foarte cunoscută din film este cea în care prietenii noștri sunt opriți de poliție. În acel moment pe lângă ei trece în viteză o mașină. Strada era de fapt închisă de poliție pentru a facilita filmarea în siguranță, însă acel om avusese o urgență și trebuia să ajungă la spital, așadar reacția actorilor și toată scena a fost o reacție reală a acestora la vederea mașinii care circula într-adevăr cu viteză, iar aceasta a ieșit așa bine încât a fost păstrată în film.

 

Impresii generale

Filmul a fost amuzant. A avut multe scene care m-au făcut să râd în hohote și m-a făcut să simt familiaritate față de personaje. Am avut și am în continuare vecini, cunoștințe, rude care au aceleași purtări, teorii și în final dorință de a câștiga un ban în plus. Deși personajele nu înjură deloc pe tot parcursul filmului, acest lucru nu pare nenatural, ba dimpotrivă. Te uiți la ei și nu poți să te gândești decât la niște oameni simpli și naivi de undeva dintr-un oraș mic.

 

Imagine cu actorii Dorian Boguță și Alexandru Papadopol la avanpremiera filmului „Încă 2.0 lozuri”.
FOTO Andrei Șteopan (voluntar AIVImedia.hub)

 

Am fost surprinsă plăcut de acest film. Mi-a plăcut dinamica actorilor, felul natural în care își pasau replicile și povestea în sine, simplă, dar excelent executată. Dacă vreți să vedeți o comedie proaspătă, care mai iese din tiparele arhicunoscute a genului comedie, vă recomand cu căldură să urmăriți filmul Încă două lozuri.


Cronică scrisă de Alexandra Șteți

Editare de Rahela Ulici

Corectură de Iulia Dromereschi

Layout de Alexandra Șteți

Toate fotografiile au fost realizate la fața locului de Andrei Șteopan

1
Alexandra Șteți
Doctorandă în Filosofie, cu un interes sporit pentru jocuri video, cărți de toate felurile și arte plastice. Ador să învăț lucruri noi, să experimentez atât fizic, cât și virtual, și sper să pot scrie despre multe lucruri și să ajut mulți oameni.