Ce ne pregătește festivalul Film O’Clock

Film O’Clock International Film Festival își propune ca, la evenimentele care se vor desfășura în perioada 27 februarie – 3 martie, să aducă împreună spectatorii din diferite țări și de pe diverse continente într-un mod inovator: folosirea meridianului de 25 grade longitudine estică și fusului orar. În același timp, pot urmări proiecțiile spectatorii din România sau… Africa de Sud.

Filmele din festival vor fi urmate de sesiuni de întrebări cu invitați speciali. Dialogurile pot fi urmărite pe pagina de Facebook a festivalului. Toate proiecțiile din această primă ediție vor avea loc online, pe platforma Festival Scope, unde vor putea fi vizionate de publicul din Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud. La acestea se adaugă proiecțiile fizice de la Cinema Muzeul Țăranului din București.

Competiţia de scurtmetraj include 15 titluri noi, produse în ultimii doi ani, și este completată de cinci filme clasice, emblematice pentru ţările participante: „Fata şi ecoul/The Girl and The Echo” (1964), regizat de Arūnas Žebriūnas, „Balanţa” (1992), de Lucian Pintilie, „Zi liberă/Day Off” (1982), de Vasilis Vafeas, „Rugăciunea privighetoarei/The Nightingale’s Prayer” (1959), de Henry Barakat, şi „Katrina” (1969), de Jans Rautenbach.

Imagine din THE GIRL AND THE ECHO (c) mubi.com

Festivalul Internațional Film O’Clock este un eveniment inițiat de Mirona Radu, profesionistă din industria cinematografică având o experiență de 10 ani în producție și distribuție de film, precum și în festivaluri internaționale, și organizat de Creatrix Fama și Culture Reality. Proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Platforma noastră își manifestă entuziasmul față de intenția și misiunea acestui festival proaspăt: de a uni creatorii din industrie și spectatorii într-un eveniment unic prin particularitățile sale… geografice. Suntem încântați și de selecția promisă; cu excepția filmului lui Lucian Pintilie, nu am avut plăcerea de a viziona niciunul dintre celelalte lungmetraje și ne întrebăm ce surprize ne vor aduce și ce impact vor lăsa asupra publicului și, implicit, asupra noastră. În plus, selecția de scurtmetraje din țările reprezentate este și ea promițătoare, iar un strop de competiție nu a stricat nimănui. Ne vedem la film!

1

Comentează