Foto: Posterul oficial al fimului „Fantoma din Canterville”

CAY Films lansează în cinematografele din România animația „Fantoma din Canterville”

Succesul nuvelei scriitorului Oscar WildeFantoma din Canterville, publicată în 1887, constă în măiestria autorului de a povesti și în capacitatea sa de a insufla chiar și celor mai capricioase momente profunzime și semnificație.

Îmbinarea umorului și a comentariului social prin dialoguri ingenioase a inspirat regizorii britanici Kim Burdon și Robert Chandler să adapteze celebra poveste. Totul a rezultat într-o comedie a manierelor, o ciocnire culturală și o experiență pentru întreaga familie.

 

Sursă foto: CAY Films

 

Fantoma din Canterville a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Annecy, 2023. În România, animația, disponibilă dublată sau subtitrată în română, respectiv subtitrată în maghiară, va avea premiera în data de 27 octombrie 2023.

 

Câteva detalii despre film

Pe măsură ce secolul al XIX-lea face loc următorului și inovațiile științifice aduc noi modalități de a călători, o familie americană se mută în casa de la țară recent cumpărată: conacul Canterville din Anglia. O casă bântuită de o fantomă! Sir Simon de Canterville bântuie zona de peste trei sute de ani. Își găsește nașul atunci când încearcă să sperie noii veniți.

Echilibrul definește cel mai bine Fantoma din Canterville. Filmul este mai degrabă o comedie de caractere decât un amalgam de glume. Umorul inteligent piperează povestea cu scene pline de tensiune, emoție și acțiune care să rețină atenția oricărui copil. Personajele sunt din cele mai diverse.

Sir Simon de Canterville, în vârstă de trei sute de ani, domnul și doamna Otis, în vârstă de peste patruzeci de ani, fiica lor adolescentă, Virginia, și adolescentul aristocrat britanic, Henry. Nu în ultimul rând, gemenii răzvrătiți de zece ani, care aleargă prin casă.

 

Sursă foto: CAY Films

 

Toate personajele sunt inspirate din personalități umane. Lumea în care trăiesc este mai mare decât viața, dar ele nu sunt niciodată caricaturizate. 

Stilul animației viu-colorate construit prin tehnologie CGI avansată este cu totul distinctiv. Paleta de culori va reflecta anotimpurile prin care trece povestea. Nuanțele calde de auriu surprind vara (utilizate în deschiderea filmului). Tonurile ruginii desemnează toamna (în cadrul primei interacțiuni dintre Virginia și Henry). Albul strălucitor și albastrul palid definesc iarna, în timp ce verdele crud-aprins reprezintă primăvara (secvența nunții de la final). Aceste tonuri exterioare vor contrasta în mod dramatic cu nuanțele fade, care fac să scârțâie întregul Canterville Chase și culorile ciudate, ca de iarmaroc, din Grădina Morții.

 

Când și unde vedem Fantoma din Canterville?

 

Trailer dublat în română: Fantoma din Canterville  | Trailer dublat în limba română

Trailer subtitrat în română: Fantoma din Canterville | Trailer subtitrat RO  

 

Fantoma din Canterville ajunge în cinematografele din România începând cu 27 octombrie.

Dublat și subtitrat în română, filmul va putea fi vizionat în Alexandria, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Borșa, Botoșani, Brad, Brăila, Brașov, București, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Deva, dar și în Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Gherla, Iași, Lupeni, Miercurea Ciuc, Oradea, Oțelu Roșu, Petroșani, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Sighet, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Toplița, Vulcan și Vaslui.

De asemenea, versiunea subtitrată în maghiară va rula într-o selecție de cinematografe din orașele sus-menționate.

 

Sursă foto: CAY Films

 

Filmul este distribuit în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie.

Filmele din cea de-a doua categorie, filtrate prin lentila sub-brandului dedicat YAY Films, aduc pe marile ecrane atât titluri mainstream sau îndelung căutate, cât și animații arthouse menite să dezvolte limbajul vizual sau emoțional al celor mici.

Printre titlurile distribuite până acum pentru publicul tânăr se numără Aventurile lui Pil, Academia Iepurașilor – Paștele e în Pericol, Icar, Micul Allan – O aventură extraterestră, Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier, Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, Patrula Junglei: Turul lumii și Argonauții: Povești șoricești.

 

postare social media fantoma din canterville
Sursa: CAY Films

 

Urmărește distribuitorul pe:

Facebook | Instagram | Youtube | TikTok

Urmărește sub-brandul YAY Films pe:

Facebook | Instagram | Youtube


Comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea

1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?