Sursă foto: www.imdb.com

CAY Films lansează în cinematografele din România animația „Chiar super!”

Anul acesta, avem un nou supererou în oraș. În data de 12 ianuarie 2024, CAY Films lansează pe marile ecrane din România animația norvegiană Helt super/ Chiar super.


Noua producție propune o aventură pentru întreaga familie care dezbate dacă trebuie să fii „super” ca să obții apreciere sau dacă este suficient să fii doar tu însuți, cel imperfect. Filmul va rula în 85 de cinematografe din țară, într-un total de 50 de orașe. Va putea fi vizionat atât dublat sau subtitrat în română, cât și dublat în maghiară într-o selecție de cinematografe.

 

Sursă foto: CAY Films

 

După premiera internațională. în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2023 și avanpremiera națională de la Animest București, filmul ajunge pe marile ecranele din România chiar la începutul noului an. Chiar super urmărește un concept narativ original, introducând un nou supererou, Super Leul, marele protector al unui orășel de lângă fiorduri.

Animația spune povestea lui Hedvig, o puștoaică de 11 ani pasionată de gaming care trece prin schimbări spectaculoase când este nevoită să-și înlocuiască tatăl în rolul de supererou al orașului. Cea care o va ajuta pe Hedvig este bunica fetei. Împreună, cele două vor face o echipă care va duce mai departe moștenirea familiei.

 

Sursă foto: CAY Films

 

Rasmus A. Sivertsen este unul dintre cei mai prolifici regizori și animatori scandinavi, cu filme prezentate în competiție la Annecy, Berlinale, Shanghai, Giffoni și multe altele. Despre Chiar Super declară:

Am vrut să fac ceva diferit prin alegerea genului cu supereroi. Am combinat acțiunile exagerate și dinamismul cu realismul nordic, ancorat pe pământ. Am vrut să fac o poveste de suflet, amuzantă și un spectaculos film cu supereroi pentru întreaga familie. Hedvig nu are abilități pentru a deveni supererou, ci din contră, este mioapă și neîndemânatică. Pe parcursul poveștii, ea trebuie să își găsească propria cale pentru a deveni un supererou. Sau poate nici nu trebuie să fie atât de super, până la urmă?”.

 

Filmul abordează subiecte contemporane, precum modul în care copiii fac față așteptărilor mari din partea părinților și împrejurimilor. Mulți copii simt presiunea de a căuta perfecțiunea în ei din partea societății, la școală, în familie sau printre prieteni. Astfel, Chiar super dezbate dacă trebuie să fii „super” sau este suficient să fii doar tu însuți.

 


Trailer dublat în română: Chiar Super | Trailer dublat în limba română


 

Filmul este distribuit în România de CAY Films. Compania urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie.

Filmele din cea de-a doua categorie aduc pe marile ecrane atât titluri mainstream sau îndelung căutate, cât și animații arthouse menite să dezvolte cultura cinematografică și limbajul vizual sau emoțional al celor mici.

 


Comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea

1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?