afișul filmului sting
FOTO CAY Films

CAY Films lansează în cinematografe spider horror-ul 𝐒𝐭𝐢𝐧𝐠 🕷️

În data de 26 aprilie 2024, CAY Films prezintă în cinematografele din România spider horror-ul STING, de la regizorul australian Kiah Roache-Turner. Filmul propune o experiență cinematografică puternică, țese în jurul spectatorului o pânză ce dă senzații de groază, prin povestea unei fete al cărei mic animal de companie, un păianjen, se transformă într-un monstru carnivor de care fata va trebui să-și salveze familia. Sting va putea fi vizionat subtitrat în română în 54 de cinematografe din țară, dintr-un total de 41 de orașe. De asemenea, din 24 aprilie rulează și în avanpremieră într-o selecție de cinematografe.


afișul filmului sting
FOTO CAY Films

La New York, într-o noapte furtunoasă, din cer cade un obiect misterios, care sparge fereastra unui apartament dintr-o clădire veche. Este un ou, din care va ieși un mic păianjen. Creatura este descoperită de Charlotte (Alyla Browne), o copilă rebelă de 12 ani, obsedată de benzi desenate. Charlotte este destul de singuratică, în ciuda încercărilor lui Ethan (Ryan Corr), tatăl vitreg, de a comunica prin intermediul cărții de benzi desenate la care lucrează împreună.

Ethan și mama fetei își concentrează atenția mai ales asupra noului lor copil, astfel că fata ajunge să-și dedice timpul noului său prieten, Sting, a cărui existență o ține secretă. Fascinația lui Charlotte pentru Sting crește, la fel și dimensiunile creaturii, care ajunge un monstru însetat de sânge. Animalele de companie ale vecinilor dispar misterios, unul câte unul, apoi încep să dispară și vecinii.

Curând, familia lui Charlotte și câteva personaje excentrice din clădire își dau seama că au devenit prizonierii unei arahnide uriașe, care se hrănește cu carne de om… iar Charlotte este singura care știe cum să oprească măcelul.

 

imagine din filmul sting
FOTO CAY Films

Câteva cuvinte despre cast & crew

Regizorul Kiah Roache-Turner nu este o apariție nouă  în industria filmelor horror, fiind deja cunoscut publicului în urma succeselor anterioare, din Whyrmwood sau Nektronic. Scriind și regizând Sting, el se confruntă cu una dintre cele mai profunde temeri ale sale și realizează din asta o idee de film care face parte din psihicul său de mai bine de două decenii: arahnofobia. Regizorul susține: „Poveștile cele mai reușite sunt cele personale. Dacă ești realizator de filme horror, cel mai bun mod de a spune o poveste care să dea fiori este să transformi în film acel lucru de care te temi tu cel mai tare. Iar pe mine mă înspăimântă ideea unui păianjen de mărimea unui pitbull terrier.”

În film se poate remarca o distribuție vibrantă, avându-i în rolurile principale pe simpatica Alyla Browne (Three Thousand Years of Longing, Nine Perfect Strangers) și pe Ryan Corr (House of the Dragon, The Water Diviner). De asemenea, în alte roluri publicul îi va recunoaște pe Penelope Mitchell (Hellboy), Robyn Nevin (Top of the Lake), Noni Hazlehurst (The End) și Jermaine Fowler (Retreat).

 

imagine din filmul sting
FOTO CAY Films

Concluzii

Aflat la granița dintre real și fantastic, Sting nu este doar o poveste despre un monstru carnivor uriaș, ci și despre o relație complicată tată vitreg – fiică și despre găsirea propriei identități. La final, familia dezbinată va trebui să se regăsească puternic pentru a supraviețui pericolelor.

Filmul surprinde și prin estetica aparte. Peisajul vibrant e redat prin efectele speciale impresionante create de Weta Workshop, companie distinsă deja cu cinci Oscaruri pentru succesele anterioare, din trilogia The Lord of the Rings, Blade Runner 2049 sau Avatar.

Filmele care au în centru creaturi ciudate nu sunt asociate de obicei cu povești de familie cu semnificații multiple. Sunt, de cele mai multe ori, povești despre niște liceeni care se duc în pădure, unde sunt atacați brusc. Ceea ce aduce Sting este povestea unei maturizări. Un tată vitreg care învață să fie părinte, inspirat din povestea personală a regizorului.” – Jamie Hilton, producătorul filmului


Filmul este distribuit în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie. Portofoliul include producții independente, arthouse sau mainstream, cu scopul de a susține debuturile relevante, regizorii emergenți și inițiativele autentice din cinematografia contemporană. Titluri similare distribuite până acum pe ecranele din România: Oldboy (restaurat și remasterizat), La nuit du 12/ Noaptea de 12, Sick of Myself/ Mi-e silă de mine, It Lives Inside/ Răul din Interior, Miller’s Girl/ Preferata lui Miller și Red Rooms/ Camera roșie.

Un comunicat adaptat pentru WordPress de Iulia Dromereschi
1