Tweet Cute este o comedie romantică irezistibilă, un roman de debut despre riscurile pe care ni le asumăm, drumurile pe care ne duce viața și despre cum dragostea se poate afla în cu totul altă parte decât te-ai fi așteptat.
Pepper este căpitanul echipei de natație, o perfecționistă înrăită și suprasolicitată. Poate că familia ei se destramă, dar afacerea lor de fast-food bubuie – în mare parte datorită lui Pepper, care abia reușește să-și pună ordine în viața reală, în timp ce administrează în taină contul masiv al companiei deținute de familia ei, Big League Burger. Intră în scenă Jack, clovnul clasei și ghimpele permanent din coasta lui Pepper. Când nu încearcă să scape din umbra geamănului său extrem de popular, este ocupat să lucreze în magazinul de delicatese al familiei. Poate că relația lui cu afacerea de care îi depinde viitorul lui nu e întotdeauna perfectă, dar când Big League Burger îi fură rețeta de sandviș cu brânză la grătar, inventată de bunica lui, ar face orice să-i distrugă, înarmat cu un arsenal de tweeturi.
Când vine vorba de dragoste și brânză, totul e permis – asta până când certurile între Jack și Pepper se transformă într-un război viral pe Twitter. Pe negândite, în vreme ce sunt ocupați să se războiască cu meme sarcastice și contre pe Twitter, se îndrăgostesc unul de celălalt în viața de zi cu zi – discutând pe o aplicație de chat anonimă făcută de Jack.
Pentru mine, Tweet Cute este cea mai modernă variantă a clasicului Romeo și Julieta. Cartea prezintă rețeta perfectă pentru o romanță ușor de citit și digerat, cu un fir narativ previzibil și totuși destul de comic și plăcut pentru a nu lăsa cartea din mână.
Paginile reflectă exact niște situații adolescentine cu care toți ne întâlnim- conflictele de acasă, presiunea de a intra la facultate, marea întrebare: ce vrem să facem cu viața noastră? și, de aceea, e o lectură foarte plăcută. Adevăratul condiment al cărții este războiul de pe Twitter. Eu nu am mai dat peste o lectură care să pună în prim-plan un astfel de subiect. Și a fost foarte interesant să aflu că și în viața reală companiile mari chiar folosesc Twitter ca strategie și ajung să aibă chiar postări amuzante.
Tweet Cute a fost una dintre cărțile discutate în 2021 la clubul online #storia book quest, moderat de Iulia Dromereschi. Aici puteți vedea un padlet cu păreri ale celor care au citit cartea:
Dacă Romeo și Julieta originali trebuiau să fie inamici din cauza familiilor, aici este la mijloc o rețetă, dar, la fel ca în povestea clasică, dragostea nu ține cont nici de război, fie el pe Twitter, și nici de brânză, și ajunge să fie învingătoare. Pputem vedea în ultimele capitole cum înflorește o relație inocentă între adolescenți.
Deși mi-ar fi plăcut mult mai mult cartea în perioada liceului, și acum am citit-o cu mare drag, și au fost destule paragrafe la care am râs cu poftă. Consider că fiecare se poate identifica cu un personaj din poveste și că la orice vârstă s-ar citi, aduce un aer revigorant de adolescență, pe care unele lecturi nu îl au.
După ce am lăsat cartea din mână un lucru a fost sigur… mi-a fost poftă de un burger! Și aș fi vrut să fie de la Big League Burger 😀
Text: Viviana Rusu (departamentul #carticeala)
Editare: Radu Eremia
Lasă un răspuns