Inimi chimice
FOTO Isabell Smărăndoiu

CĂRTICEALĂ | „Inimi chimice” și reacții în lanț

Inimi chimice
FOTO goodreads.com

Inimi chimice nu este acea poveste de dragoste pe care toată lumea o știe și o iubește. Este foarte diferită, fiind mai mult axată pe problemele adolescenților și pe reacțiile lor în diverse situații.

Inițial, mă întrebam când o să se întâmple ceea ce se întâmplă de obicei în romanele de dragoste pe care le citesc, dar nu s-a întâmplat. A fost o gură de aer, o schimbare deosebită, care m-a făcut să reflect la propria mea viață și să îmi dau seama că aș reacționa la fel ca La. Pe scurt, Inimi chimice este o poveste de dragoste dureroasă dintre Henry și Grace. 


Grace se mută la alt liceu în urma unui accident grav de mașină, în speranța de a o lua de la capăt. Pentru nicio secundă nu s-ar fi gândit că ar putea să țină la altcineva așa cum ținea la Dom, poate chiar mai mult. Ceea ce este între ea și Henry este diferit, nou,  frumos și trist. 

Henry vrea să treacă cu bine de clasa a 12-a, să devină redactorul-șef al revistei liceului și cam atât. Este indecis în ceea ce privește viitorul său, cu sau fără Grace în el. Dar un lucru știe sigur – într-un fel sau altul, s-a îndrăgostit (de persoana nepotrivită, din punctul meu de vedere). 

Sunt sută la sută convinsă că finalul cărții este unul fericit, cu toate că există păreri care susțin contrariul. Au învățat unul de la celălalt, s-au maturizat și au trecut peste piedicile personale. 

Henry a învățat-o pe Grace să se iubească, iar Grace l-a învățat pe Henry să își prioritizeze dorințele de viitor. Grace redevine, încet-încet, cea de altădată, plină de viață, cu mici părți din Dom încă prezente, iar Henry își reia planurile și este decis să le arate tuturor că nu este sora lui.

Inimi chimice
FOTO Isabell Smărăndoiu

Haideți să vă spun câte ceva despre personajele care mi-au atras atenția. 

Înțeleg cât de cât comportamentul lui Grace, dar nu îi caut scuze. Ceea ce i-a făcut lui Henry este de neiertat, însă nu era pregătită emoțional să îi ofere altceva în afară de durere și câteva momente plăcute. A fost cumva egoistă și de aceea nu îmi prea place de ea, dar o înțeleg.

Henry a reacționat într-un fel care m-a îngrijorat puțin. Alegea să fie nefericit pentru a-i aduce un zâmbet pe buze lui Grace. Grace chiar spunea că este uimită de reacțiile lui și că nu se aștepta la ele. Henry pare că simte nevoia să se pună pe ultimul loc pentru persoanele la care ține și nu realizează că prin neglijență de sine nu poate să facă alte persoane pe deplin fericite.

La este acea prietenă care se comportă ca o mamă. Observă, înțelege și ia măsuri. Ea a fost singura care a văzut că Grace nu este persoana potrivită pentru Henry și a încercat să îl ajute să redevină Henry de altădată. 

Atât Grace, cât și Henry, s-au pierdut, s-au luptat să se regăsească, dar s-au afundat tot mai mult în durere și suferință. Concluzia cărții mi s-a părut potrivită, și despre asta am dezvbătut intens și la clubul de carte organizat pentru roman.

padlet storia book quest inimi chimice
Padletul salvat după întâlnirea #15 la Storia Book Quest

Isabell SmărăndoiuRecenzie scrisă de Isabell Smărăndoiu (departamentul #cărticeală)

Editată de Diana Hîncu (coordonatoarea dpt. #cărticeală)

Corectată de Iulia Dromereschi

1
Isabell Smărăndoiu
Pasionată de muzică și artă, în toate formele ei. Îmbină scrisul cu muzica și mereu își pune creativitatea la încercare.