Sursă: Bucharest Feminist Film Festival

Bucharest Feminist Film Festival | Despre drepturi, consimțământ și interacțiuni

Asociația A.R.T. Fusion organizează a treia ediție a Bucharest Feminist Film Festival, ediția CONSENT, în perioada 14-17 septembrie, în București, la Cinema Europa. Construind pe baza celor două ediții anterioare, ediția a treia va avea loc la intersecția dintre ARTĂ și ACTIVISM.


În acest an vorbim despre dreptul fiecărei persoane la propria autonomie, și explorăm consimțământul ca bază fundamentală în orice relație și interacțiune – fie că acestea au loc pe stradă, acasă, la școală sau la locul de muncă. De la hărțuire sexuală sau stradală până la abuzuri în sistemul medical și revenge porn, în cadrul acestei ediții ne uităm la ce se întâmplă când limitele sunt încălcate și la cum putem să construim împreună o societate sigură nu doar pentru femei și fete, ci pentru fiecare gen.

Filmele selectate sunt din țări de pe patru continente, iar programul festivalului cuprinde o competiție pentru scurtmetraje și proiecții de lungmetraje, însoțite de sesiuni de Q&A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care ne vor aduce aduce mai aproape de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care ne confruntăm în societate – teatru social, performance-uri artistice, dezbateri între tineri/e și politicieni/e și altele.

Festivalul are drept scop explorarea modurilor în care trăim în societăți patriarhale, dar și combaterea stereotipurilor și violenței de gen prin conștientizare, dialog și reflecție. Mai multe detalii despre ce surprize te așteaptă în cadrul acestei ediții, în event-ul de facebook.

Anul acesta, Festivalul de Film Feminist face parte dintr-un proiect finanțat de către Ambasada Olandei în România, și susținut de Ambasada Canadei în România și de Ambasada Republicii Federale Germania în România.

Poți achiziționa abonamente sau bilete de aici. Tot la acest link, vei afla și care sunt evenimentele la care intrarea este liberă.

 

Sursă: Bucharest Feminist Film Festival

Un comunicat adaptat pentru WordPress de Alexandru Bodnar

 

1
Alexandru Bodnar
Mare iubitor de biscuiți, poezie și cărți horror. Uneori scriu poeme în engleză și articole pentru media.hub, sau mă holbez la pereți, sau ascult muzică. Am menționat că mă mai și holbez la pereți?