Biletele de la Avatar 2 FOTO Alexandra Pătrașcu

O nouă aventură pe planeta Pandora. „Avatar: Calea apei”

Afiș Avatar 2. FOTO Alexandra Pătrașcu

Miercuri, 14 decembrie, am avut ocazia să vizionez continuarea celebrului film Avatar, în avanpremieră. Deși prima parte a apărut acum 13 ani, în 2009, abia anul acesta am reușit să îl vizionez de la început până la sfârșit. Vă recomand și vouă să revedeți filmul vechi înainte de cel nou, deoarece povestea se va lega mult mai bine.

 

Continuarea aventurii pe Pandora

Jake Sully. FOTO Pinterest

Partea a doua a filmului Avatar se concentrează mai degrabă pe aventurile copiilor protagoniștilor din filmul anterior. Acum, Jake Sully și Neytiri au trei copii: doi băieți, Neteyam și Lo’ak, și o fetiță, Tuk. Pe lângă aceștia, au grijă de Kiri, a cărei mamă biologică este Grace (din primul film), și de Miles Socorro. Cel din urmă e numit și Spider și este fiul rătăcit al generalului Miles Quaritch, antagonistul din primul film.

Generalul care a murit la sfârșitul primului film s-a asigurat că există o cale de revenire și după ce viața lui s-a încheiat. Acesta reușește să își stocheze gândurile, memoriile și intențiile cu ajutorul tehnologiei avansate. Astfel, o copie de-a sa este pusă într-un corp de avatar, care își dorește răzbunarea pe Jake Sully. Dar el nu este singurul care are parte de tratament special. Împreună cu un grupuleț format din cei mai buni soldați ai săi, ajung din nou pe Pandora, unde vor să profite de avatarurile lor pentru a-l distruge pe noul Toruk Macto (Jake Sully a devenit la sfârșitul primul film conducătorul clanului Omaticaya, al cărui titlu oficial este acesta).

Dar Jake nu își dorește un nou război. El își pune familia pe primul loc și încearcă să își ferească întregul clan de ura oamenilor veniți pe Pandora pentru răzbunare. Decide să renunțe la rolul de Toruk Macto și, împreună cu familia sa extinsă, pleacă din pădurea ce i-a fost casă ani la rând spre tărâmuri necunoscute. Ajunge la clanul Metkayina, cărora le cere refugiu. De aici, clanul Sully pornește în descoperirea unor noi obiceiuri, creaturi și moduri de supraviețuire, alături de acest clan care era legat de apă, la fel cum Omaticaya era de pădure.

 

Noutăți pentru fanii Avatar

Și… pentru cei care au vizionat deja cele două filme și au rămas curioși la final, deja se lucrează la Avatar 3! Acesta a fost filmat simultan cu partea a doua și se estimează și apariția părților patru și cinci. Dacă v-au plăcut extratereștrii Na’vi de pe Pandora, puteți să vă pregătiți pentru o nouă călătorie în acest tărâm magic.

Experiența Avatar 2. FOTO Alexandra Pătrașcu

Experiență personală

Deși sunt o mare fană atât a filmelor SF, cât și a filmelor în format 3D, nu am mai vizionat de curând niciunul care să fie în una dintre aceste categorii. M-am bucurat foarte mult când am auzit de lansarea noului film Avatar, care mi-a oferit ocazia să mai trec și eu printr-o sală de cinema.

Așa am ajuns chiar la avanpremieră, m-am bucurat de dulciuri și alte gustări, dar mai ales de efectele vizuale și sonore ale filmului din sala IMAX. Față de prima parte, pe care am văzut-o la televizorul din camera mea, acesta a fost un upgrade imens.

Avanpremieră Avatar 2 ședință FOTO cineforum.ro

Kiri FOTO Pinterest

Spoiler alert!

Din păcate, am anticipat de la început că unul dintre băieții lui Jake Sully va păți ceva grav la un moment dat. Părea că își asumau prea multe riscuri. Personajul meu preferat a fost Kiri și sper să aibă un rol mai important în următoarele ecranizări, deoarece au rămas multe lucruri nespuse despre ea. Mi-a atras atenția starea ei de visare continuă. Prin iubirea ei pentru natură, noi, spectatorii, am avut ocazia să descoperim mai multe secrete din lumea oceanelor din Pandora.

 

Tehnologie prea avansată în Avatar 2

Cum am spus și mai devreme, efectele vizuale din Avatar 2 au fost tare impresionante. Tot căutând diverse informații despre acest film pentru a completa cronica pe care o citiți acum, am dat și peste un articol interesant de la playtech.ro, pe care nu mă puteam abține să nu îl menționez.

Se pare că nu toate cinematografele au fost pregătite pentru o difuzare în varianta 3D, cu 48 fps. Unele au redus la 24 fps, dar au existat și cazuri în care spectatorii nu au avut parte de vizionarea filmului, din cauza dificultăților tehnice. Probabil trebuiau făcute mai multe teste înainte.

 

Dacă nu ați reușit să îl vedeți până acum, cu prima ocazie pe care o găsiți, mergeți la cinema. Vor fi trei ore minunate din viața voastră!


Informații generale

Gen: SF

Regizor: James Cameron

Distribuitor: 20th Century Fox

Premiera în România: 16 decembrie 2022

Durată: 190 de minute

Prezența la avanpremieră a fost asigurată de Ran Communication și Cinema City

 

Surse

https://en.wikipedia.org/wiki/Avatar:_The_Way_of_Water

https://james-camerons-avatar.fandom.com/wiki/Avatar_Wiki


Un material de Alexandra Pătrașcu (redacția #bucuresti).

Editare: Radu Eremia

Layout: Alexandra Pătrașcu

3
Alexandra Pătrașcu
Mi-am găsit pasiunea pentru citit aproximativ în clasa a treia cu ajutorul volumelor din seria „Cronicile din Narnia” și de atunci și până în prezent tot cărțile de ficțiune au rămas preferate mele, în special cele din subgenul High Fantasy.