(c) Vertical Entertainment

Atenționare de „Tornade” din 12 iulie la cinema

Vara aceasta, cinematografele din toată țara trebuie să-și pregătească marile ecrane pentru cel mai antrenant disaster movie, care va ține publicul lipit de scaune în timp ce va face cunoștință cu cea mai distructivă forță a naturii. „Tornade” are premiera la cinema în 12 iulie.


(c) Vertical Entertainment

 

Premisa filmului

Producătorii francizelor „Jurassic”, „Broune” și „Indiana Jones” prezintă filmul „Tornade”, o continuare din zilele noastre al blockbusterului original care a făcut înconjurul lumii în 1996 – „Twister”.

Regizat de Lee Isaac Chung, regizorul scenarist nominalizat la Oscar pentru filmul „Minari”, „Tornade” îi are în distribuție pe Daisy Edgar-Jones („Acolo unde cânta racii”) și Glen Powell („Top Gun: Maverick”, „HitMan”). Ei joacă două personaje total diferite care trebuie să își unească forțele pentru a încerca să prevadă și posibil să îmblânzească imensa putere a tornadelor.

Edgar-Jones joacă rolul lui Kate Cooper, o fostă vânătoare de furtuni care a rămas marcată de o tornadă devastatoare cu care s-a întâlnit în timpul anilor de facultate. Acum studiază tiparele furtunilor în New York. Este atrasă înapoi în câmpiile deschise de prietenul ei, Javi, pentru a testa a un sistem inovator de urmărire a tornadelo. Acolo, ea se întâlnește cu Tyler Owens (Powell), fermecătorul și nesăbuitul superstar pe rețelele de socializare. El se bucură să poată posta aventura urmăririi furtunii împreună cu echipajul lui la fel de imprudent. Urmează modelul cu cât mai periculos, cu atât mai bine.

 

Vertical Entertainment

Sezonul furtunilor se intensifică

Pe măsură ce sezonul furtunilor se intensifică, se declanșează fenomene terifiante nemaivăzute până acum, iar Kate, Tyler și echipele lor concurente se regăsesc direct pe căile furtunilor ce converg peste centrul Oklahomei în lupta vieții lor.

Din distribuția filmului mai fac parte Anthony Ramos în rolul lui Javi, Maura Tierney și Sasha Lane, împreună cu David Corenswet, Daryl McCormack, Kiernan Shipka și Nik Dodani.

Scenariul este semnat de Mark L. Smith, scriitorul de la filmul „The Revenant”, după o poveste a lui Joseph Kosinski („Oblivion”). Are la bază personajele create de Michael Crichton & Anne-Marie Martin. „Tornade” este produs de Frank Marchall (producătorul francizelor „Jurassic” și „Indiana Jones”). Ca producători executivi semnează Steven Spielberg, Thomas Hayslip și Ashley Jay Sandberg.

Echipa de creație îi include pe directorul de imagine Dan Mindel („Misiune Imposibilă III”), designerul de producție Patrick Sullivan, editoarea Terilyn A. Shropshire, designera de costume Eunice Jera Lee și compozitorul Benjamin Wallfisch.

 

Vertical Entertainment

Warner Bros. Pictures, Universal Pictures și Amblin Entertainment prezintă „Tornade”, regizat de Lee Isaac Chung. Distribuit de Vertical Entertainment pe marile ecrane din țară din 12 iulie.


Comunicat Vertical Entertainment adaptat pentru WP de Iulia Dromereschi
1