AFIȘUL EVENIMENTULUI made in Canva de Iulia D.

AIVIparty: Día de (los) Muertos

Día de (los) Muertos este o sărbătoare caracteristică Mexicului, celebrată an de an în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie. Prea multe despre ea nu știam, dincolo de măștile pictate fabulos de care mi se agățau mai mereu privirile. Asta până ce am avut șansa de a redacta o carte în curs de apariție la Editura Alice Books, carte în care personajele principale fac parte dintr-o comunitate latinx care își cinstește morții prin riturile acestor zile – și nu doar.

Cartea descrie în detaliu câteva dintre tradițiile specifice sărbătorii, axându-se atât pe preparate tradiționale, cât și pe ritualurile de trecere în lumea de dincolo. Merge chiar mai departe, fiindcă nu ne aflăm într-o comunitate oarecare, ci într-una de brujx. Dar mai multe despre intrigă și ambiență altă dată; cert este că lucrul la carte m-a inspirat să organizez un eveniment de fundraising inspirat din esteticul DLM.

Informații detaliate despre tradiția picturilor faciale inspirate de calavera de azucar puteți citi aici.


portret andreea - dia de los muertos la calavera catrina
FOTO Iulia Dromereschi. Model & pictură: Andreea Cristea

Ce se întâmplă vineri, 27 octombrie

(la Hidden – The Social Space)

 

PROGRAMUL SERII ESTE AICI

Împreună cu Andreea, veți meșteri coronițele specifice DLM, după ce ascultați o scurtă explicație despre La Calavera Catrina. Nu este necesar să vă aduceți alte materiale decât elemente pe care doriți să le prindeți de bentiță, în afara florilor din hârtie creponată pe care le veți lucra la atelier și a celor câteva alte accesorii pe care vi  le punem la dispoziție.

Donația încurajată este de 10 RON/ atelier (sau 30 RON/ întreaga seară). 

Vârsta minimă a participanților este de opt ani, pentru a ne asigura că sunt în regulă să lucreze cu instrumente precum foarfecele, acul și ața, ori pistolul de lipit pentru artizanat. Doritorii/ oarele vor participa și la un atelier de face painting, dacă doresc să „fure” de la Andreea tehnicile pe care le folosește ea pentru a se transforma ca în imagini.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

 

Trivia tematică

După mai mulți ani de trivia by .jules la Cluj-Napoca și două ediții bucureștene în fostul local The Den, ați avut ocazia să participați la mini-trivia odată cu AIVI Swimi Party. Evenimentul de fundraising de atunci ne-a ajutat să strângem fonduri pentru Școala de comentatoare, un concept despre care veți tot auzi în perioada următoare, fiindcă este finanțat prin participarea la Swimathon București 2023.

În seara de vineri, 27 octombrie, mini-trivia va avea din nou trei runde și se va învârti în jurul temelor oculte & horror. Bineînțeles, întrebările despre tradiții locale nu vor lipsi! Încurajăm deci formarea (ad-hoc sau nu) de echipe cu maxim patru membri/e/x și participarea, în schimbul unei donații de 10 RON (sau 30 RON pentru toate activitățile serii).

via GIPHY

 

Bonus: întâlnire cu o… carte horror

Editura Crux Publishing ne onorează cu prezența la eveniment, aducând un concept bântuitor: Blind Date With A Horror Book. La standul lor cochet de groaznic veți găsi cărți misterioase, ambalate în nuanța dovleac de toamnă ´23. Nu veți ști ce cumpărați, dar aveți garantat un semn de carte ilustrat și un sticker din partea casei. Și poate și cuvinte de la autor ori autoare, la interior!

(Vânzările Crux sunt separate de eveniment, iar plata este doar cash.)

Citește și: Fă și tu un dovleac sculptat pentru Halloween (cu pictură tip DLM bonus!)

PENTRU CE STRÂNGEM FONDURI

Donația de 30 RON/ seară sau 10 RON/ atelier recomandată va fi întrebuințată de Asociația noastră pentru a imprima edițiile #2 și #3 ale ziarului realizat de adolescenx și tinerx #POVEȘTIRI DE CARTIER.

Dacă doriți să ne susțineți recurent, aici aflați toate modurile în care puteți face asta.


Text de Iulia Dromereschi

Eveniment Facebook

AFIȘUL EVENIMENTULUI made in Canva de Iulia D.
2